[O2] Średnica uchwytu na napoje w tunelu OII FL Ambiente

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lookaniu
    Classic
    • 2011
    • 22

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    albo decydujesz się na uzywkę albo nówkę
    No i dlatego kolega, wiedząc jaki ma budżet, zdecydowal sie na używkę a ja pisze ze proponowanie mu fabrycznie nowego auta przy tym budżecie chyba nie bardzo ma sens.
    Zamieszczone przez piotrek_gdy
    a dobrze utrzymanego i ze znaną historią auta nikt nie odda za pól darmo
    Dokładnie to samo napisałem koledze na pierwszej stronie tego watku Dlatego daradzałem mu zainteresowanie się autem Kowala, choć niby o rok starsz eod tego co zakładał kolega, ale za te 38 tys zł dobrej i zadbanej O II z 2007 r. nie dostanie.
  • grajewiak
    Rider
    • 2010
    • 582
    • Jeep

Mam taką prośbę: czy mógłby ktoś z Was zmierzyć w swojej Octavii II FL średnicę tej dziury na napoje (widać ją na zdjęciu), najlepiej jakby to była średnica na spodzie uchwytu.

Z góry dziękuje!!
    Załączone pliki
    Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
    Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• KonKor
      Drive
      • 2008
      • 90

zanim ktoś poda Ci dokładną średnicę to powiem że wchodzą tam idealnie butelki od powerade, gatorade i tego typu....

Pozdr.

Komentarz

• grajewiak
        Rider
        • 2010
        • 582
        • Jeep

KonKor, no właśnie potrzebuję dokładną średnicę... może gdybym miał butelkę od powerade by wystarczyło

Komentarz

• domino_EL
          Ambiente
          • 2009
          • 204

od dwoch dni woze tam pusta puszke po coli , 0.33l, pasuje idealnie , dolna czesc ma ta sama srednice co "wejscie " , moze chociaz tak pomoge, a tak btw, po co Ci az tak dokladny pomiar ? pzdr
          ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• grajewiak
            Rider
            • 2010
            • 582
            • Jeep

Chcę w ten uchwyt wstawić coś takiego:
            http://allegro.pl/item1150077279_uch...t_wys_24h.html
            a nie wiem czy się zmieści.
            Bo potrzebuję jakoś w swoim odbieranym za jakiś czas aucie nawigację zamontować.
            Innego pomysłu nie mam a mam złe doświadczenia z przylepianiem przyssawy do szyby.

Komentarz

• domino_EL
              Ambiente
              • 2009
              • 204

no i widzisz , wsio jasne ... rano w drodze do roboty zmierze Ci dokladnie i od razu zapodam ile mm tam jest , bedziesz mogl sobie planowac zakupy do wnetrza nowego Skoo-jit- su :wink:
              ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• grajewiak
                Rider
                • 2010
                • 582
                • Jeep

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez grajewiak
                  mam złe doświadczenia z przylepianiem przyssawy do szyby
                  Jakie to są doświadczenia?
                  Jeden z naszych kolegów wsadził nawigację do tego schowa na środku konsoli.
                  Moja nawigacja jest przymocowana na szybę, ale jej dół opiera się o konsolę żeby nie drżała i na nierównościach no i się nie odczepi samoistnie.
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• domino_EL
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 204

WINNI77, mysle ze koledze bardziej chodzi o to , ze zostala juz skrojona w przeszlosci, swoja droga jakis czas temu w grodzie Kraka , rowniez stracilem 3 szyby za jednym razem , procz strat finansowych , jedynym najwiekszym problemem bylo znikniecie butelki NESTEA, uwierzycie lub nie :shock: ... niewazne, grajewiak : srednica 7cm (ta sama na "wejsciu" jak i na spodzie ) , glebokosc 5 cm. pzdr

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

w srodek wchodza puszki i enegizery, w kieszen w drzwiach butelki 1.5 l
                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• martinex
                        Drive
                        • 2009
                        • 87

Moim zdaniem to bardzo kiepska lokalizacja na navi.

Ostatnio taki kierowca co się gapił na navi cmoknął mnie w tylny zderzak.

Odradzam. Będziesz musiał odrywać wzrok od drogi i to bardzo, żeby spojrzeć na ekran.
                        Osobiście uważam, że już nawet ekran Columbusa nie jest dobrze zlokalizowany a co dopiero ekran koło ręcznego...

Jeżeli nie chcesz na szybę to proponował bym zastanowić się nad wykorzystaniem schowka na środku deski (ten u góry).

Albo... http://www.kuda-phonebase.de/dynpics/247095_G.jpg to wydaje się być dobrą opcją - jednak chyba chwilowo nie do kupienia w PL.

Komentarz

• domino_EL
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 204

martinex masz racje, bez dwoch zdan , a nie lepiej po prostu wychodzac z auta odkleic rowniez i przyssaka z szyby a potem schowac " pod fotel " ? :idea tak na zaske, nie widza ciucmoki przyssaka, nie bedzie ich korcilo

Komentarz

• arekban
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 208

Zamieszczone przez martinex

Jeżeli nie chcesz na szybę to proponował bym zastanowić się nad wykorzystaniem schowka na środku deski (ten u góry).

Albo... http://www.kuda-phonebase.de/dynpics/247095_G.jpg to wydaje się być dobrą opcją - jednak chyba chwilowo nie do kupienia w PL.
                            Jak to nie do kupienia

http://allegro.pl/item1117188591_kon...cb_reczne.html
                            http://allegro.pl/item1156836574_sko...irmy_kuda.html

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez grajewiak
                              Chcę w ten uchwyt wstawić coś takiego:
                              http://allegro.pl/item1150077279_uch...t_wys_24h.html
                              a nie wiem czy się zmieści.
                              Bo potrzebuję jakoś w swoim odbieranym za jakiś czas aucie nawigację zamontować.
                              Innego pomysłu nie mam a mam złe doświadczenia z przylepianiem przyssawy do szyby.
                              w tym miejscu nawigacja....... :evil: to juz lepiej miec ja w schowku pasazera - nieuzywana
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• grajewiak
                                Rider
                                • 2010
                                • 582
                                • Jeep

E tam w tym miejscu... przyzwyczaiłem się jeździć z nawigacją tylko na "słuch". A uchwyt potrzebny w zasadzie żeby trzymać to w jednym miejscu. Inna sprawa, że to nawigacja w telefonie.

A jak będzie trzeba to przyssam ten uchwyt do kokpitu czy tam do szyby.

domino_EL, dzięki wielkie za wymiary!

A wszystkich pozdrawiam i dzięki za rady

Komentarz

• domino_EL
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 204

nie ma sprawy , obiecalem wykonalem
                                  farbowany WPR pozdrawia WPR

PS: strasznie mlodo wygladasz jak na 28 lat :diabelski_usmiech

Komentarz

• grajewiak
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 582
                                    • Jeep

Zamieszczone przez domino_EL
                                    nie ma sprawy , obiecalem wykonalem
                                    farbowany WPR pozdrawia WPR

PS: strasznie mlodo wygladasz jak na 28 lat :diabelski_usmiech
                                    Hehe, ja też w sumie farbowany... dopiero Antoś rodowity

Komentarz

Pracuję...